Home PageVinställ / VinreolerMalbeq

Malbeq

Malbeq är ett exklusivt system inom vinförvaring.

Den tillverkas av det speciella och exotiska träslaget Red Alder, ett rödträ som kommer från det sydvästliga hörnet av Ryssland, där det avverkas på vintern när myrmarkerna är frysta och framkomliga.

Red Alder är ett relativt hårt och oljigt träslag som är resistent mot de kalla / fuktiga klimatförhållanden som finns i varje vinkällare. Träslagets största charm är den vackra, svagt rödaktiga färg och de fina årsringarna, vilket bidrar till att ge Malbeq modulerna deras exklusiva, minimalistiska utseende. Kännetecknande för träslaget är att man slipper ytbehandling och annat träskydd och därmed inte förorsakar risk av lukt från kemiska tillsatser.

Malbeq består av utvalda grundmoduler till vinförvaring  lämpliga för ”gör-det-själv” installationModulerna levereras i ”platt paket” med utförlig monteringsanvisning, skruvar och pluggar och är mycket enkel att montera och installera. Sockel och eventuell toppavslutning levereras i sektioner för snabb montering. Det finns inga avancerade alternativ och tillbehör.